Търсене

Регистриране

Посещения

1.png3.png9.png3.png4.png3.png1.png

В момента

3
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


На 06. юли 2015 год. от 18.00 ч. в гр. Сопот ще се състои тържествен концерт в рамките на Вазовите дни 2015, с които България отбелязва 165 - тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

В концерта ще вземат участие изпълнителите Валя Балканска и Петър Янев, Квартет "БЪЛГАРИ", Ваня Костова, Боян Михайлов и Костадин Атанасов - гайда.

Водещ и рецитал Янко Лозанов

На концерта ще бъде официално представен уникален диск с единствен по рода си художествен прочит на първото самостоятелно издание на романа "Под игото" от 1894 год. под редакцията на Ив. Вазов.  Изданието е във формат DVD, а времетраенето му надхвърля седемнадесет часа. Дискът съдържа без изменения и съкращения сверен художествен прочит на пълния текст на романа, както и изпълнителски цикъл от рецитаторски  интерпретации на дванадесет прочути стихотворения на Ив. Вазов.

Приходите от продажбите на диска ще бъдат изразходвани в подкрепа на дейността на Къща-Музей "ИВАН ВАЗОВ" - Сопот и Ателие за българско художествено слово СЛОВА БЪЛГАРСКИ. 


 


 
 
 

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)