Търсене

Регистриране

Посещения

1.png3.png6.png1.png0.png5.png4.png

В момента

1
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 

На 20 май 2017 год. от 20 ч. в двора на Вазовия дом в Сопот.

В тишината и уюта между дуварите, на калдъръма в двора на Вазовия дом, между чимширите, под лозата и при ромона на барата ще прозвучат творби на Соптския гений, пръв превърнал в художествено средство езика ни и осенил, обгърнал и спасил чрез него Космоса на бългаския дух. В автентичната атмосфера на това свято място рецитал на Вазови стихове ще изнесе актьорът Янко Лозанов. Рецитаторът ще поднесе на Сопот познати, но и непопулярни Вазови творби.

ДЕ Е БЪЛГАРИЯ, МОИТЕ ПЕСНИ, БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, НОВОТО ГРОБИЩЕ НАД СЛИВНИЦА, ВЕКЪТ. Любовта и преклонението му пред Сопот и делото на Вазов ще претвори в интерпретацията на велика ода, която не е звучала в национално публично събитие вече повече от три десетилетия. Заглавието й актьорът ще остави в тайна до началото на изпълнението й в самия рецитал.

Рециталите в наши дни не са много, поводите за тях също. Изпълнителите на художествено слово още по-малко. Тези обстоятелства, както и нестихващата мощ на Вазовото думи ще превърнат в истинска наслада събитието за всички, избрали достолепието на високата словесност в майската нощ под Балкана.

Европейска нощ на музеите - Сопот 2017 г.

Елате!

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)