Търсене

Регистриране

Посещения

1.png3.png9.png3.png4.png2.png7.png

В момента

3
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 
Господин депутат!
 
Аз съм български актьор и се гордея с това!
Не зная има ли в България професионална гилдия, която да е понесла толкова много унижения, недоимък, глад и лишения за 25 години, както актьорската и все пак да е продължила да върши професионално своята дейност и да изпълнява достойно обществената си мисия. Вашата гилдия не е способна на подобна обществена храброст и самопожертвование.
Актьорите са и последните представители на изкуството, които все още не са напуснали България. Певци, инструменталисти, диригенти, архитекти, цирково артисти, хореографи, танцьори, художници, сценографи, кукловоди, аниматори, мимове, режисьори и други красиви, прелетни птици отдавна творят далеч от нашите граници по чужди сцени, по кораби или площади. "Ние, врабчетата", ние - актьорите, сме тук и зъзнем с хората и ще останем тук при тях. Актьорското изкуство е в пряка връзка с езика и чрез него с корените на нацията. Всеки съвременен български актьор е възпитаник на бележит педагог, наследник на велика школа и достойна традиция, родени в годините на Възраждането, а днес пряко подпомага съхраняването на националната ни идентичност.
Не смейте да сквернете с низки страсти, клевети, провокации и интриги сградата на Академията! Не посягайте на студентите и гилдията! Не ругайте младите колеги, г-н депутат, защото сквернословите срещу България и защото те не разбират вашия език! В него няма любов и почтеност, а омразата не може да се маскира като родолюбие.
Аз съм български актьор, защото съм родолюбец и патриот! Ще остана такъв дълго след като вие и други знайни и незнайни престанете да сте депутати и да си присвоявате патриотизма. Държава, която не може да озапти един развилнял се депутат, членка на сляп, тромав и уморен съюз, който не може да се справи с едно пагубно и зловредно нашествие, намираща се на континент, на който са атакувани националните традиции, принадлежости и ценности, се нуждае повече от мен, като актьор, отколкото от вас, като депутат. За днешните беди на моята хилядолетна Родина виновни сте вие и вашата гилдия, не аз и моята. Тук не просто някой разиграва жалък цирк, тук виждаме поредно издевателство над хората на умствения труд, над български творци и интелектуалци, от страна на именно онези, които най-много ни дължат. Срещу нашите творчески, горящи сърца вие имате ИМУНИТЕТ. Срещу вашите "твърде-велик-съм - сам-ще-съм-си-режисьор", мерзки постановки, ние сме ИМУНИЗИРАНИ.
Моят имунитет, г-н депутат не може да бъде свален, понеже той е дълг за цял живот. Защото моето изкуство ще надживее и днешните политици и мен, ще остане българско и ще съществува докато има българи и докато България я има. Остава да отнемем вашият. Стана ясно, че сте недостоен депутат - бъдете поне достоен българин и ако можете доблестен мъж.
Засрамете се, поискайте прошка и не чакайте да ви отхвърли времето.
Спуснете завесата сам!

 


 

Коментари   

-1 #2 Jackson 17-08-2016 20:38
А, тоя актьор , дето удари 2 депутати и един журналист , и после се мотаеше по медиите на статуквото да лъже и се кълне ,че той бил ударен .. А до него друг актьор маже и заблуждава .
:sigh: Добре употребени пионки-актьори .
#1 Iva Penava 13-08-2016 04:47
Blagodaria Vi!

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)