Търсене

Регистриране

Посещения

1.png3.png9.png3.png4.png3.png8.png

В момента

2
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 

Можете да изпратите Вашите мнения или предложения за проекта СЛОВА БЪЛГАРСКИ на нашия e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да коментирате по-долу.


ПОДКРЕПЯМ ВИ | 0 USD


 

Коментари   

+1 #10 yankolozanov 03-02-2015 15:11
Г-жо Тулешкова, благодаря за топлите думи. Разбира се, че многообразието в интерпретациите на свещените текстове от българската класическа литература е една от целите ни. Ние бихме искали да възкресим прекрасната и обичана рецитаторска традиция, с която българското актьорско изкуство неслучайно се гордееше. Отправили сме призив към изявени майстори на микрофона да предоставят безвъзмездно свои изпълнения за потребителите на нашия сайт. Очакваме тяхната реакция :)
+3 #9 Ivanka 03-02-2015 11:51
Поздравления за прекрасната идея. Научих за сайта от БНТ-Денят започва с кутура. Очарована съм от вдъхновението и преклонението, с което е показанан българския език и неговото очарование. Българският език и българина, носител на тази култура и език, заслужава това.
На мен лично красотата на Йовковото слово ми се разкри именно от от един моноспектакъл-рецитал на актьор от пловдивския театър през далечната 1994 г. (За мой голям срам не попитах за името на този актьор, защото бях толкова развълнувана и очарована, но и до ден днешен ми е пред очите спектакъла). Чрез чудесния глас и актьорското майсторство на Янко Лозанов внушенията достигат и докосват по един вълнуващ начин слушателя.
Поздравления за това, че ще има конкурс за записи. Дано да се включат още професионални актьори. Мисля, че многообразието на възгледите, за това, как могат да бъдат прочетени едни литературни текстове и нещо добро.
+2 #8 Максуел 15-01-2015 21:32
Здравейте! Поздравления за идеята и реализацията на сайта! Бих искала да попитам, дали има срок за участие в конкурса Слова Български?
Поздрави и успехи!
+2 #7 Администратор 11-11-2014 21:58
Проблемът е отстранен! Надявам се, че вече успявате да се насладите на приятни мигове в нашия сайт. Бъдете здрава :)
+3 #6 Администратор 01-11-2014 21:40
Здравейте Anna Mia. Благодаря за топлите думи. Истина е, че има проблем със стрийминга на файловете, който в последните дни стана особено значим. Търсим решение. Останете с нас, сайтът ще съществува и ще се развива :) Бъдете здрава!
+3 #5 Anna Mia 01-11-2014 17:47
Здравейте,
Истинско щастие беше да разбера, че има такъв сайт. Обаче имам въпрос - защо тъй мъчително бавно работи сайтът? Едно произведение се зарежда половин час, и щом тръгне - веднага се спира пак..И така откакто работи сайта. Има ли шанс скоро да се поправи това? Много ми се слуша...Много..
+2 #4 Администратор 29-09-2014 13:30
Здравейте Богдан. Радваме се, че успяваме да бъдем полезни в усилията Ви да изучавате български език. Потребността на хора, изучаващи български език и литература да чуят художественото звучене на езикa ни, бе една от причините за създаването на този сайт, а отзивите на хора, като Вас доказват, че успяваме да постигнем целите си.

За съжаление не можем да Ви насочим към български филми със субтитри на български, но вярваме, че ако слушате нашите записи и същевременно четете текста на произведението ще постигнете същия ефект. Успех!
+3 #3 Богдан 29-09-2014 11:27
Добър ден, извинете ме ако съм напразно ви безпокоя. Аз съм от Русия и само започвам да учат български език. чудо е, че открих Вашия сайт, посветен на българското слово. струва ми се че ще можете да ми помогнете. Не мога да намеря в интернет на български филм с български титрами. Това е много удобно за изучаване на език. Може да сте в състояние да каже къде в интернет може да се намери такъв филм. Още веднъж Извинете, че съм ви притеснява не по адрес
+2 #2 Администратор 26-09-2014 12:39
Благодаря за анализа, Г-н Фенерски.

Сайтът ни няма претенции да изпълнява "всякакви" функции.

Звук и текст могат да "вървят" заедно, но това не е библиотека, нито електронна книга, тук акцентът е върху звученето на словото - печатни текстове в Мрежата има достатъчно... дори с десетки редакции върху един и същ текст.

Публицистика и критика все още няма в нашия сайт, а когато има те ще бъдат поставени в литературен род "епос", тъй като не са нито "лирика", нито "драма".

Не виждам връзка между нашия сайт и you tube - сайт от типа "свят- голям". Ние не целим нашите продукти да се разпространяват чрез you tube, тъй като търсим тяхното самостойно значение. Искаме да им създадем собствен "дом", далеч от комерсиалната естетика на световната "туба", а и там аудио-файлове не могат да се аплоудват без да има налепени по тях картинки и надписи. За това създадохме сайт за слушане, а не за гледане или четене.

Функционалността ще се развива според потребностите на посетителите.

Успех и на Вас!
-2 #1 Петко Фенерски 25-09-2014 09:25
Добър замисъл, но мисля, че един сайт не може да изпълнява всякакви функции. Ако е прекалено голям и разнообразен, ще стане труден за използване.

Звук и текст трябва да вървят заедно. Ако е стихотворение или проза, задължително трябва да се вижда веднага и текста.

Публицистиката и критиката трябва да са рязко отделени и да не се смесват със списъците със самите произведения.

В момента сайта е с недобра организация. Нерационално е организирано лявото меню: интервалите между редовете-заглавия са ОГРОМНИ и погрешно категории са изброени, заемайки нерационално място като елементи на списък меню.

Ако някой е направил нещо качествено, най нормалното е да е в youtube.com защото там има професионална фунцкционалност за намиране на всякакъв материал.

Успех

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)