Търсене

Регистриране

Посещения

1.png0.png7.png3.png2.png6.png1.png

В момента

3
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 
×

Забележка

SMTP грешка! Не може да се идентифицирате.

Стартира портал за безплатен достъп до аудиозаписи на произведения на българските класически автори

Този месец официално стартира уеб платформата "Колекция - СЛОВА БЪЛГАРСКИ - избрани звукозаписи на българско художествено слово”. Тя ще предоставя напълно безплатен достъп до професионални звукозаписи на известни произведения на българската класическа литература.

Slovo.bg е интерактивна художествена форма, която цели да представи на вниманието на Интернет потребителя емблематични образци на българското слово-изкуство, чрез модерни аудиовизуални средства и съвременен творчески подход, като съхрани в максимална степен автентичността на текстовете и изпълнителската традицията в художествената им интерпретация.
Платформата е предназначена за безплатно ползване, за да се насърчи запознаването най-вече на подрастващите с аудио-книги с произведения от български класически автори като Иван Вазов, Христо Ботев и много други.

„Това не са аудио книги, защото те не са за продан. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух", казват авторите на проекта.

Автори на проекта са актьорът Янко Лозанов и Продуцентски център DOLI MEDIA STUDIO. Тяхна цел е била да съберат професионални актьорски изпълнения на художественото слово, с което да бъде възродена българската рецитаторска традиция. „Уверени сме, че в своята хилядолетна история българската духовност е сътворила слова, достойни да заживеят в днешното общество, чрез най-модерните средства за съвременна комуникация", се казва още в съобщението.


Още за: Стартира портал за безплатен достъп до аудиозаписи на произведения на българските класически автори

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)