Търсене

Регистриране

Посещения

1.png0.png7.png3.png2.png8.png0.png

В момента

2
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 

Слова български

Проектът „Слова български"( www.slova.bg ) поддържа единствения безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух.

Проектът е уникален, не само по своята достъпност, но и заради перспективата на своя мащаб. Идеята е да се съберат професионални актьорски изпълнения на българско художествено слово, с което да се възроди великолепната българската рецитаторска традиция, да се популяризира българската литература сред многобройната аудитория в България и по света, както и да се подпомогнат деца и възрастни в усилията им по овладяване на българския език и литература.
Желанието на създателите на проекта е на страниците на сайта постепенно да бъде представена цялата изучавана в училищната програма литература, произведения, изучавани в университетите и съхранявани в библиотеки.


Прочетете още: Слова български

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)