Търсене

Регистриране

Посещения

1.png0.png7.png3.png2.png7.png3.png

В момента

3
на линия

Партньори

 

Доли медиа студио
Доставчик на ИТ услуги
Български дарителски форум
Уча.се - Бърз, лесен и интересен начин да учиш
Чуйте новите български хитове в София
Съюз на слепите в България
Иван Вазов
Къща музей - Сопот
Национален литературен музей

 

 
 
×

Забележка

SMTP грешка! Не може да се идентифицирате.

Актьори възраждат с модерни методи шедьоврите на българското слово

Стартира единственият безплатен сайт за професионални звукозаписи на наши класически художествени произведения

С началото на новата учебна година стартира проектът “Слова български“ (www.slova.bg), единственият безплатен сайт за професионални звукозаписи на българско художествено слово. Това не са аудио книги, защото те не са за продан. Това е колекция от художествени изпълнения на български класически текстове, записани в перфектна акустична среда и предоставени за безвъзмездно ползване на ученици и учители, на студенти и граждани с увредено зрение, на българските общности зад граница, на всички, които обичат българската духовност, история, култура, слово и дух.

Проектът е уникален заради своята достъпност, но и заради перспективата на своя мащаб. Идеята е да се съберат професионални актьорски изпълнения на българско художествено слово, с което да се възроди великолепната българската рецитаторска традиция, да се популяризира българската литература сред многобройна аудитория в у нас и по света, както и да бъдат подпомогнати деца и възрастни в усилията им по овладяване на българския език и литература.

“Бихме искали на страниците на сайта постепенно да представим цялата изучавана в училищната програма литература и да продължим с произведения, изучавани в университетите и съхранявани в библиотеки. Уверени сме, че в своята хилядолетна история българската духовност е сътворила слова, достойни да заживеят в днешното общество чрез най-модерните средства за съвременна комуникация”, заявяват създателите на проекта.

Знаем, че словото на най-великите ни творци, на титаните на българския дух не се нуждае от ПР. То има нужда от нашата любов, защото принадлежи на всички нас. Защото никое общество не се нуждае така отчаяно от спомена за духовото си величие, както онова, което смята, че може да мине и без него, призовават радетелите на модерния метод за популяризиране на интелектуалната ни съкровищница.


Прочетете още: Актьори възраждат с модерни методи шедьоврите на българското слово

Моля, влезте с потребителското си име и парола, за да видите или добавите нови коментари!
(You have no rights to post comments)